Hoeveel Dogecoins zijn er in omloop?

Het aanvankelijke aanbod van Dogecoin was beperkt tot 100 miljard munten, wat veel meer was dan de beste digitale valuta die op dat moment was toegestaan. Medio 2015 was de 100 miljardste Dogecoin gemined en sindsdien zijn er elk jaar 5 miljard munten in omloop gebracht.

Hoewel er geen theoretische aanbodlimiet is, zal de hoeveelheid Dogecoin die in dit tempo in omloop wordt gebracht in 20 jaar slechts verdubbelen (de volgende verdubbeling vindt plaats in 2075). Er is geen harde limiet op het totale aanbod van Dogecoin. De bedenker van Dogecoin, Jackson Palmer, kondigde in februari 2014 echter aan dat de limiet zou worden opgeheven om de inflatie in de loop van de tijd steeds te verlagen.

Met andere woorden, de inflatie stijgt in de loop van de tijd van 5% in 2015 tot minder dan 4% in 2019, 3% in 2027 en 2% in 2035. De implementatie van Dogecoin verschilt trouwens van Litecoin in verschillende parameters, terwijl het wel bijna op exact dezelfde manier gemined wordt. Dogecoin heeft namelijk een lock-up tijd van 1 minuut, terwijl Litecoin een lock-up tijd heeft van 2,5 minuut.