Elon Musk en Dogecoin

Elon Musk gebruikt zijn Twitter-platform vaak om zijn mening over Dogecoin te uiten, waardoor sommige mensen beweren dat zijn acties marktmanipulatie vormen, omdat de prijs van Dogecoin vaak fluctueert kort nadat de relevante tweets zijn gepubliceerd. Als Elon Musk iets over Dogecoin tweet stijgt de prijs snel omhoog in korte tijd.

Aangezien cryptocurrencies echter niet gereguleerd zijn zoals aandelen, doet hij technisch gezien niets illegaals. Volgens CNN Business vond de eerste tweet van Musk met betrekking tot Dogecoin plaats op 20 december 2020. Musk plaatste een woord op Twitter: Doge. Kort daarna steeg de waarde van Dogecoin met 20%.

Vervolgens bracht Musk begin februari 2021 een reeks tweets uit met betrekking tot Dogecoin, getiteld:

Dogecoin is de cryptocurrency van het volk, er zijn geen ups en downs, alleen Dogecoin.

Na deze tweets steeg de waarde van Dogecoin met ongeveer 40%. Volgens CNN, op 15 april 2021, nadat Musk een foto plaatste van een blaffende hond op de maan geschilderd door Joan MirĂ³s op Twitter, steeg de prijs van Dogecoin met 100%.

Volgens CNBC steeg de prijs van Dogecoin op 20 mei 2021, kort nadat Musk een emoji uitbracht met betrekking tot de gouverneur, met 11%. Zoals gemeld door Newsweek, op 24 mei 2021, binnen een paar uur nadat Musk een Reddit-link had vrijgegeven voor gebruikers om suggesties te doen voor het verbeteren van cryptocurrency, steeg de prijs van Dogecoin met 10%.