Dogecoin en DeFi (Decentralized Finance)

DeFi (gedecentraliseerde financiering) is een vorm van financiering die niet afhankelijk is van tussenpersonen zoals brokers, beurzen of banken om financiële instrumenten te verstrekken. Dit wordt bereikt met ‘slimme contracten’, dit zijn automatisch uitvoerbare overeenkomsten waarvoor geen tussenpersonen zoals banken of advocaten nodig zijn, maar die gebruikmaken van online blockchain-technologie.

Hoewel Dogecoin geen directe interactie kan hebben met smart contracts omdat het op zijn eigen blockchain draait, kunnen munten worden “verpakt” (wrapped) zodat ze in een staat van interoperabiliteit met het contract kunnen worden vergrendeld totdat het op een later tijdstip wordt vrijgegeven.

Met dit project kan Ren Dogecoin (renDOGE) worden gebruikt op de Ethereum-blockchain en toegang krijgen tot het DEFI-netwerk. De meeste DeFi-munten gebruiken het Ethereum blockchain-netwerk. DeFi-gerelateerde valuta’s gebruiken gedecentraliseerde applicaties (zogenaamde dApps) om te kunnen handelen en te verhandelen op gedecentraliseerde beurzen (DEX’s). Een voorbeeld van Dexs is Uniswap; dit zijn echte realtime peer-to-peer uitwisselingen en geen enkel bedrijf of andere organisatie zit daartussen, dus ook geen platform.