Dogecoin Kopen

Dogecoin kopen met iDEAL en Bancontact in 2021? Ontdek alle aanbieders die investeren in DOGE mogelijk maken.

Bitvavo is momenteel de goedkoopste aanbieder waar je Dogecoin kopen kan met iDEAL. Nieuwe gebruikers van het platform profiteren van een welkomstbonus van 1000 EUR gratis handelen.

1.000 EUR gratis Dogecoin kopen en verhandelen?

Het kan bij de goedkoopste exchange van Nederland.

Overzicht waar je Dogecoin kopen kan met iDEAL

Goedkoop Dogecoin kopen kan momenteel bij Binance, alleen is iDEAL tijdelijk uitgeschakeld en zijn ze niet geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Wanner je dus DOGE kopen wil met iDEAL dan ben je nu het goedkoopst uit bij Bitvavo. Bekijk het rekenvoorbeeld om te zien hoeveel fee je ongeveer betaalt.

AanbiederHandelskosten
(per transactie)
iDEALAppDNB
Registratie
Bitvavo (registeren)
Handel de eerste 1000 EUR gratis
Max. 0.25%Ja (gratis)JaJa
Binance (registeren)
20% levenslange korting op fees
Max. 0.10%NeeJaNee
Bitcoin Meester (registeren) Max. 1.00%Ja (gratis)JaJa
Coinmerce (registreren)Max. 2.00%Ja (€ 0,40)JaJa
Anycoin Direct (registeren) Max. 3.00%Ja (€ 0,30)NeeJa
Litebit (registeren) Max. 2.00%Ja (€ 0,42) JaJa
Overzicht Dogecoin aanbieders

Rekenvoorbeeld handelskosten

Wanneer je wil investeren in Dogecoin of een andere cryptocurrency doe je dat vaak om rendement te behalen. Bij iedere broker of exchange kan je je gratis registreren, maar je betaalt per transactie. Je wil deze kosten zo laag mogelijk houden, ongeacht de grootte van je investering. Het percentage aan handelskosten moet je terug kunnen krijgen middels een Dogecoin koersstijging. Het kan enorm schelen in de kosten als je goed let op de handelskosten. De meeste brokers laten deze kosten ook niet transparant zien, maar verwerken het in de koersprijzen.

De volgende handelskosten betaal je bij bovenstaande partijen bij een investering van € 1000:

 • Bitvavo: € 0 (je mag de eerste 1000 EUR gratis handelen), als je niet nieuw bent betaal je: € 2,50
 • Binance: € 0,64 (als je onze 20% korting gebruikt en BNB hold), anders: € 1
 • Bitcoin Meester: € 10
 • Anycoin Direct: Maximaal € 30
 • Litebit: € 20

Zoals je ziet kunnen de kosten een flinke impact hebben op je investering.

Wel of geen Dogecoin kopen?

Laten we vooropstellen dat het kopen van Dogecoin een eigen beslissing is en dat wij hier geen investeringsadvies geven. We laten je enkel zien welke Dogecoin aanbieders er op de markt zijn. Zoals je vast al weet is Dogecoin ooit als grap begonnen en is het een controversieel project. Dogecoin heeft sterke aanhangers, maar er is ook een grote groep die DOGE maar niks vindt. Om te bepalen of Dogecoin kopen verstandig is of niet, moet je goed kijken naar de huidige marktsentiment op dit moment. Zijn ze nog steeds op social media er positief en praten beroemdheden nog steeds over DOGE?

Wel of geen Dogecoin kopen?
Wel of geen DOGE?

Voordelen van investeren in DOGE

 • Enorm grote aanhang op social media.
 • Grote aanhang van beroemdheden, zoals Elon Musk, Amerikaanse rappers (Snoop Dogg en Soulja Boy) en Mark Cuban.
 • Hoge handelsvolumes door wereldwijde aandacht.
 • Veel aanbieders van de munt.

Nadelen van DOGE

 • Lost geen echt probleem op.
 • Er is een lange tijd niet ontwikkeld aan het project.
 • Begonnen als een grap currency.
 • Gevoed door hype.

Als je kijkt naar de nadelen van Dogecoin dan zijn dit normaliter red flags. De currency heeft geen doel en zou in principe geen waarde moeten. Het lijkt erop dat de combinatie van een lage prijs en aandacht van beroemdheden de prijs van de munt beïnvloed. Dit zou geen reden tot investeren moeten zijn, maar toch blijven duizenden mensen investeren in Dogecoin.

In theorie kan het zo zijn dat Dogecoin door enorme aandacht boven de dollar uitkomt, maar of het daar lang zal blijven is maar de vraag. Koop Dogecoin alleen na het doen van gedegen onderzoek.

Wat zijn de risico’s van Dogecoin?

Als de hype gaat liggen dan zal de Dogecoin koers weer omlaag gaan, totdat er weer iemand is die de prijs kan beïnvloeden. De munt beweegt dus op basis van hype, zonder enige fundamentele waarde. Het risico op een daling is bij DOGE dus groter dan bij een project zoals Bitcoin. Houd er dus rekening mee dat het een zeer risicovolle investering is, waarbij de prijs ook omlaag kan gaan. DOGE handelde vroeger voor een tiende van een cent en de prijs kan in theorie opnieuw dalen tot dit niveau.

Investeer in Dogecoin nooit meer dan je kan missen en spreid je risico’s over verschillende assets.

Waar kan ik Dogecoin kopen?

Wij hebben een overzicht van alle Dogecoin brokers en exchanges weergegeven op deze pagina. Alle brokers worden getoond inclusief handelskosten, app mogelijkheid en of ze geregistreerd zijn bij De Nederlandsche Bank.

Waar moet ik rekening mee houden bij een DOGE investering?

Allereerst zijn de koersen enorm volatiel, je investering kan tientallen procenten per dag verschillen. Daarnaast moet je goed kijken bij welke broker je je investering doet, gezien de (verborgen) kosten die deze partijen in rekening kunnen brengen.

Is investeren in Dogecoin verstandig?

De koers van Dogecoin kan snel stijgen of dalen, dit maakt het een zeer risicovolle investering. Daarnaast is de munt erg gevoelig voor hype en mentions op social media. Doe goed onderzoek naar het project en het huidige sentiment, voordat je DOGE koopt.